Mindfulness

„Know yourself and you will win all battles.“

(Sun Tzu)

Što je mindfulness?

Mindfulness (hrv. puna ili usredotočena svjesnost) je prirodna sposobnost svakog čovjeka da bude svjestan svega što se događa u sadašnjem trenutku oko njega i/ili u njemu (misli, emocije, senzacije), bez prosuđivanja.

To je stanje („prostor“) u kojem smo svjesni određene misli, emocije ili senzacije (unutarnjeg ili vanjskog podražaja), ali kojima još nismo pridali neko njihovo značenje (još nisu „obojene“ značenjem). Činjenica da između nas (svijesti) i naših misli, emocija odnosno senzacija postoji „prostor“ unutar kojeg imamo moć da sami odaberemo kako ćemo na njih odgovoriti, znači da nismo uvjetovani da na isti podražaj uvijek reagiramo na isti način. Zašto bismo ponavljali nešto što se do sada nije pokazalo optimalnim ako imamo slobodu izabrati drukčije?

Kako to radimo?

Jednostavno. Ugodnim vježbama kojima treniramo um da prestane lutati te da se fokusira na ovdje i sada, a koje onda prakticiramo kada i koliko nam to odgovara (može i svega nekoliko minuta tijekom dana).

Kome je namijenjen mindfulness i što se njime postiže?

Neovisno radi li se o poslovnom ili čisto privatnom kontekstu, mindfulness je namijenjen svima koji imaju potrebu za vraćanjem ili pak osnaživanjem svog životnog balansa.

Neki od brojnih znanstveno dokazanih pozitivnih učinaka programa su osobito:

Sve te prednosti prepoznali su milijuni ljudi širom svijeta kao i najveće svjetske kompanije kao što su Google, Intel, Deutsche Bank i dr. Zašto? Zato jer su fizičko, mentalno i duševno zdravlje jedina čvrsta osnova kako osobnog tako i svakog drugog (pa onda i profesionalnog) dugoročnog napretka.

O programu:

Mindfulness Intensive, In-Me program je akreditiran od strane Instituta za razvoj mindfulnessa (Institutes for Mindfulness Evolving, In-Me) sa sjedištem u Berlinu. Program je zasnovan po uzoru na međunarodno poznatu i priznatu Mindfulness Based Stress Relief (MBSR) metodu koja je onda još dodatno obogaćena znanjima i alatima iz područja neurolingvističkog programiranja (NLP), coachinga te općenito najnovijim spoznajama iz područja neurološke znanosti.

Organizacija treninga

30 sati predavanja i praktičnog rada podijeljeno u 10 modula između kojih polaznik samostalno prakticira naučeno (ključno za uspjeh treninga i postizanje svih njegovih dobrobiti jer se radi o stvaranju nove životne navike).

Uvjeti za certifikaciju (međunarodni certifikat “Mindfulness Intensive, In-Me”)

Sljedeća edukacija/trening:

Gdje:               Antarion, Centar za osobni i profesionalni razvoj, II. Kraljevec 6A1, Zagreb

Kada:              srijedom od 18,00 do 21,00h

Početak:         08.02.2023.

Trajanje:         30 sati, organizirano u 10 modula, 1 x tjedno po 3 sata

Cijena:            333 EUR (2.508,98 kn, moguće obročno plaćanje, 10% popusta za prijave do 05.02.2023., 10% popusta za avansno plaćanje odjednom)

Prijave:           ivan-kresimir@antarion.hr ili 091 1312 818 (Ivan-Krešimir)