wingwave©

Što je wingwave©?

Wingwave© je znanstveno utemeljena i višestruko potvrđena metoda rada s emocijama koja brzo i jednostavno omogućava otklanjanje stresa i psihičkih blokada s jedne te jačanje, razvoj i ponovno aktiviranje mentalnih i kreativnih sposobnosti s druge strane.

Zašto wingwave?

Emocije su, naime, nezaobilazna komponenta ljudske osobnosti te je stoga njihova uravnoteženost od iznimnog značaja za naše psihičko i fizičko zdravlje i učinkovitost.

Moderno vrijeme sa svim svojim izazovima kod mnogih testira tu uravnoteženost snažno utječući na kvalitetu života i normalno funkcioniranje.

Kako djeluje?

Wingwave pokreće prirodan i tijelu imanentan proces prerađivanja/razrješavanja negativnih emocija čime se negativno iskustvo/stanje razrješava ne samo na kognitivnoj (svjesnoj, logičnoj) razini već i na onoj puno dubljoj i jačoj, emotivnoj.

Proces prerađivanja postiže se relativno jednostavnom osnovnom intervencijom – bilateralnom stimulacijom moždanih hemisfera kroz jedan od osjetilnih kanala:

Ovom intervencijom se pokreće proces koji se inače prirodno javlja u snu i koji je poznat po tome da ga karakteriziraju tzv. brzi pokreti očiju (Rapid Eye Movement, skraćeno REM). Tijekom tog procesa događa se intenzivna obrada, integriranje i pohrana svih osjetilnih dojmova i emocija kojima su prethodno u budnom stanju bili izloženi osjetilni i živčani sustav osobe, stvarajući tako neurobiološki red (nove informacije integriraju se u prijašnja iskustva i prelaze u dugoročno pamćenje, a u emocionalnom smislu se obrađuju i „pravilno“ pospremaju).

Druga dva elementa koji se zajedno s bilateralnom stimulacijom moždanih hemisfera koriste u ovoj vrsti coachinga su znanja i tehnike iz područja neurolingvističkog programiranja te mišićni ili miostatski test (poznat još i kao O-Ring test ili kineziološki test) – znanstveno utemeljen i potvrđen test kojim je na temelju neposredne mišićne reakcije osobe moguće precizno utvrditi neugodnu emociju i njezin uzrok te sukladno tome planirati tijek coachinga.

Područja primjene

Wingwave coaching danas se uspješno primjenjuje u svim sferama ljudskog života i djelovanja gdje postoji potreba za:

  1. regulacijom i/ili razlaganjem stresa i blokada, ili
  2. osnaživanjem vlastitih sposobnosti (coaching resursa), ili pak
  3. radom na osobnim uvjerenjima (coaching uvjerenja).

Regulacijom i/ili razlaganjem stresa i blokada u glavi se ponovno uspostavlja neurobiološki red, a što je od iznimnog značaja za naše psihičko i fizičko zdravlje i učinkovitost. Wingwave se, stoga, vrlo uspješno primjenjuje u svim situacijama koje za nas predstavljaju izvor stresa i/ili blokada kao što su:

Coaching resursa ima za cilj dovesti nas u dodir s izvorima vlastite snage te se stoga uspješno primjenjuje u svim situacijama kada imamo potrebe kao što su:

Coaching uvjerenja u bitnome predstavlja rad s ograničavajućim uvjerenjima. Uvjerenja su životna pravila po kojima živimo i svakodnevno djelujemo, a koja su rezultat životnog iskustva nas i naših predaka i kad ih formiramo ponašamo se kao da su istinita. Utoliko ona mogu biti poticajna (jačati nas) kao što mogu biti i ograničavajuća (koja nas slabe).

Wingwave vrlo uspješno koristimo u svim situacijama kada ograničavajuća uvjerenja poput sljedećih:

imamo potrebu nadići odnosno pretvoriti u resursna kao što su:

Cilj ove vrste rada je postići emocionalno stabilnu bazu uvjerenja i osobnih vjerovanja kako bi se osoba mogla nositi s izazovima i opterećenjima koje nosi vanjski svijet.

I na koncu, kako je svojedobno rekao veliki Henry Ford:

„Ako misliš da možeš i ako misliš da ne možeš, u pravu si!”

Činjenica da ste došli do kraja ovog teksta ukazuje da ste spremni za novi izbor i promjenu. Izaberite najbolje za sebe i dogovorite susret! Tu sam za vas!